Välj Wi-Fi-nätverk att behandla som osäkra

Välj Wi-Fi-nätverk att behandla som osäkra:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Öppna programmets huvudfönster och klicka på knappen Meny.
  3. Välj InställningarSmart skydd.
  4. Växla reglaget till . Du kommer då att bli ombedd att acceptera Meddelande om smart skydd.
  5. Läs uttalandet och, om du accepterar villkoren för databehandling för Smart skydd funktionalitet, klicka på Acceptera.

Tryck på Neka om du godkänner villkoren i avtalet. I det här fallet, kommer funktionskonfigurationen Smart skydd att vara otillgänglig.

6. Klicka på knappen Inställningar.

Detta öppnar fönstret Smart skydd.

7. Klicka på länken osäkra så att fönstret Vilka Wi-Fi-nätverk ska betraktas som osäkra öppnas.
  8. Specificera de inställningar som Kaspersky VPN Secure Connection ska använda för att avgöra om ett nätverk är osäkert:
    • Ej lösenordsskyddade nätverk. I ett nätverk som inte är lösenordsskyddat överförs data i icke-krypterad form, vilket gör det enkelt för hackare att fånga upp dessa data. Som standard uppmanar programmet dig att alltid aktivera säker anslutning när du ansluter till ett nätverk som inte är lösenordsskyddat. Denna inställning kan inte ändras.
    • Nätverk med svag datakryptering. Genom att utnyttja svagheter i krypteringsalgoritmen kan hackare enkelt knäcka lösenordet för ett sådant nätverk och fånga upp dina uppgifter. Ställ in växlingsknappen till om du vill att programmet ska uppmana dig att aktivera en säker anslutning när du ansluter till nätverk med svag datakryptering.
    • Nätverk med vanliga namn. Om ett nätverksnamn (SSID) är vanligt är det enkelt för hackare att ta reda på lösenordet för ett sådant nätverk eftersom det finns listor över möjliga lösenordskombinationer, vilka snabbt kan knäckas. Ställ in växlingsknappen till om du vill att programmet ska uppmana dig att aktivera säker anslutning när du ansluter till nätverk med vanliga namn.
    • Nätverk med WPS-protokoll aktiverat. WPS-protokollet används ofta för att skapa Wi-Fi-nätverk. Dess enkelhet garanterar dock inte säkerhet. Ställ in växlingsknappen till om du vill att programmet ska uppmana dig att aktivera säker anslutning när du ansluter till nätverk som använder WPS-protokollet.
    • Offentliga nätverk. Offentliga nätverk är ofta föremål för hackerattacker, eftersom de antingen inte är lösenordsskyddade alls, eller har ett känt lösenord (som står skrivet på väggen eller finns tillgängligt på internet). Ställ in växlingsknappen till om du vill att programmet ska uppmana dig att aktivera säker anslutning när du ansluter till offentliga nätverk.

När Smart skydd är inaktiverat kommer överföringen och behandlingen av data som krävs för denna funktionalitet att stoppas.